Welsh Springer Spaniel Kennel
PENTRE'S  FELIN     


Wie zijn wij.


Hans en Ine Hermans, we hebben 2 kinderen, Stijn en Loes, zij wonen alle twee niet meer thuis.

Inmiddels zijn we ook de trotse opa en oma van drie kleinkinderen, Dries, Mijs en Rins. Zij helpen natuurlijk mee met het socialiseren van de pups!

We wonen in Deurne, een dorp in de Noord Brabantse Peel, met uitzicht op de molen.

Dat is ook de link naar Pentre's Felin. Dat betekent in het Welsh zoveel als "dorp van de molen".

 

Het heeft bijna 25 jaar geduurd voor we een hond namen.

We hebben er goed over nagedacht, want het betekent wel dat je er toch weer een handenbinder bij krijgt.

Nadat we alle voor- en nadelen goed besproken hadden, zijn we op zoek gegaan.

Wat voor hond moest het dan worden?

We wilden een hond die we goed in huis konden houden, maar zeker zo belangrijk, ze moest wel bij onze karakters passen. Er bleven een paar rassen over. Na het zien van de foto's van de Welsh, en het lezen van de rasbeschrijving was het duidelijk, het werd een Welsh Springer Spaniel !!

Het vinden van een pup was niet zo eenvoudig.

Gelukkig kwam er een nest bij Albert en Ina Vierhoven in Beilen. Nikita was drachtig, een van haar pups werd uiteindelijk onze Puck !!!

De grootste wens van Ine ging in vervulling. In 2003 kochten wij onze eerste Welsh.

Vanaf het eerste ogenblik dat we Puck, en later ook Isa in huis hebben, hebben we er nog geen moment spijt van gehad. Ze voldoen helemaal aan de rasbeschrijving.

Samen maken we lange wandelingen. Ook gaan ze regelmatig zwemmen in natuurwaters hier in de buurt. De staarten maken over uren, die lijken soms wel op de rotorbladen van een helikopter. Soms denk je dat ze opstijgen van plezier. Als er iets aan de dames verslijt, moet het die kwispelende staart zijn !!!

 

Je kunt ze geen groter plezier doen en ze meenemen voor zo'n tocht.

Ze zijn niet moe te krijgen, blijven maar enthousiast op en neer lopen met de stokken die we steeds weggooien. Of achter de lekkere luchten aan die het bos te bieden heeft.

Als we na zo'n tocht weer thuis komen, liggen ze moe maar voldaan in hun mand te dromen van alles wat ze beleefd hebben. En ook wij hebben ervan genoten.... Bovendien, het is nog goed voor onze conditie ook !!